Duidelijke verklaring voor vreemde doelpuntenviering van Mertens

Duidelijke verklaring voor vreemde doelpuntenviering van Mertens

24-10-2019 13:45

Dries Mertens was woensdag namens Napoli de grote man bij FC Salzburg. Met twee goals had hij een groot aandeel in de Italiaanse driepunter: 2-3. Het waren twee bijzondere treffers, was met treffers 115 en 116 passeerde hij legende Diego Maradona op de all-time topschuttersranking van Napoli. Mertens pakte bij zijn eerste doelpunten uit met een speciale viering. Daar bleek achter een goede verklaring voor.

Mertens vierde de 0-1 met een dansje en een uitstekende tong. De viering deed de wenkbrauwen fronsen, maar na afloop werd alles een stuk duidelijker. Onze landgenoot droeg de openingstreffer op aan materiaalman Tommaso, beter bekend als 'Tommy'.

Cultheld Tommy is een zeer goede vriend van Mertens. De Rode Duivel post op Instagram regelmatig video's waarin hij koffie krijgt van 'Tommy'. Tijdens een feestje met de selectie liet Tommy zich eens goed gaan. Inclusief dansje en bewegingen met de tong. Tommy moest de trip naar Oostenrijk vanwege een ongeluk aan zich voorbij laten gaan. Met zijn viering wilde Mertens laten weten dat hij aan zijn kameraad denkt.

Tommy liet via Twitter blijken het gebaar van Mertens zeer te waarderen. "Geweldig Dries!!! Jij bent de nummer één!!!", schreef hij bij een foto van hen beide.