Scepticisme over BeNe League: Ik vrees dat acht Belgische teams te veel is

Scepticisme over BeNe League: "Ik vrees dat acht Belgische teams te veel is"

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 19:11wo 23-10-2019 om 19:11

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe deed dinsdag enkele opmerkelijke uitspraken over de mogelijke oprichting van de Bene League. Volgens Sporza-journalist Eddy Demarez moeten er echter nog heel wat obstakels worden overwonnen.

Verhaeghe sprak van een BeNe League met acht Belgische en tien Nederlandse clubs. "Als je weet dat België elf miljoen inwoners heeft en Nederland zeventien miljoen, dan lijkt acht Belgische clubs me al redelijk goed bedeeld", verklaarde Demarez.

"Ik vrees dat acht Belgische ploegen te veel is om het voor iedereen interessant te houden. Zitten er veel mensen te wachten op pakweg Vitesse-KV Mechelen? Ook lijkt het me belangrijk of het al dan niet een gesloten competitie zou zijn. Bij een gesloten systeem wordt het heel moeilijk om de kleinere clubs te overhalen."

"Daarnaast heb je ook nog het struikelblok van de Europese tickets. Als de UEFA de BeNeLeague beschouwt als één competitie bestaat ook de kans dat je als Belgische (top)club een aantal jaar naast Europees voetbal grijpt. Waar sta je dan? Anderzijds is het wel een feit dat een ploeg als Club Brugge nood heeft aan meer tegenstand in de Belgische competitie, net zoals Ajax en PSV dat ook hebben in Nederland", besloot Demarez.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws