Anderlecht begon tegen STVV met negen Belgen: Het is fantastisch

Anderlecht begon tegen STVV met negen Belgen: "Het is fantastisch"

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 11:45wo 23-10-2019 om 11:45

Anderlecht kwam bij de rentree van Franky Vercauteren met liefst negen Belgen aan de aftrap. De keuze van Anderlecht om de kaart van (jonge) spelers van eigen bodem te trekken, spreekt oud-speler Lorenzo Staelens zeer aan.

Staelens is vol lof over de aanpak. "De werking bij RSCA vormt een voorbeeld. Het is fantastisch. Ze proberen hun visie erdoor te krijgen met vallen en opstaan. Uiteindelijk zal het wel lonen. Fans kijken nog altijd het liefst naar Belgische voetballers. Ik ook", zegt Staelens in Het Nieuwsblad.

De ex-Rode Duivel heeft genoeg van buitenlandse spelers die niks toevoegen. "Het is het probleem van de voorbije jaren in onze competitie: buitenlanders die geen meerwaarde vormen. Als je niet-Belgen opstelt, moeten zij het verschil maken. Dat deden Rensenbrink, Haan en Olsen destijds en zouden de buitenlanders van nu ook moeten doen."

Voordeel
Een Belgisch getinte ploeg heeft volgens ervaringsdeskundige Staelens ook een aantoonbaar voordeel. "Het is goed voor de groep. Je verstaat elkaar en Belgen zijn doorgaans ook meer met hun club begaan. Bij buitenlanders zie ik nooit dezelfde betrokkenheid", besluit de huidige T2 van Lokeren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Spelen er te veel middelmatige buitenlanders in de JPL?

(318 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws