Belgische clubs krijgen meer aanzien: Respect uit grote landen groter geworden

Belgische clubs krijgen meer aanzien: "Respect uit grote landen groter geworden"

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 09:42di 22-10-2019 om 09:42

Laatste update: dinsdag 22 oktober 2019 om 12:20di 22-10-2019 om 12:20

De Belgische voetbalfan krijgt deze midweek enkele fraaie potjes voorgeschoteld. Club Brugge opent de dans met haar Champions League-duel tegen Paris Saint-Germain, waarna KRC Genk in diezelfde competitie titelverdediger Liverpool FC partij geeft. In de Europa League treft KAA Gent dan weer VFL Wolfsburg. Marc Degryse voelt een stunt in de lucht hangen.

De analist weet althans dat de bezoekende grootmachten niet al fluitend naar ons land afreizen. "Het respect van clubs uit de grote landen voor het Belgisch voetbal is groter geworden, dat zie je ook aan de transfers", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws. "De Belgische competitie is fysiek zwaar, merken spelers die naar hier komen."

"Als je als buitenlandse club denkt dat je hier maar aan 80 procent kan komen spelen, dan kom je in de problemen. Deze week wordt een hele mooie test voor de Belgische clubs, ik kijk er echt naar uit", besluit Degryse. Club Brugge en Genk bewezen op de vorige speeldag hun voet naast de grootsten der aarde te kunnen zetten, met respectievelijke draws tegen Real Madrid (2-2) en Napoli SSC (0-0).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws