Maes snoert kwatongen de mond: Waarom is dat een probleem?

Maes snoert kwatongen de mond: "Waarom is dat een probleem?"

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 21:15zo 20-10-2019 om 21:15

Peter Maes heeft zijn eerste partij met Lommel niet kunnen winnen. Het werd in eigen huis 0-2 tegen OHL. Maes is wel blij dat hij weer aan het werk is, ook al denken veel mensen daar helemaal anders over door Operatie Propere Handen. Daarin werd ook Maes nadrukkelijk vernoemd.

"Er zijn de afgelopen week meer reacties gekomen op mijn aanstelling dan ik verwacht had", geeft Maes aan bij Sporza. "Ik was wel verwonderd. In het voetbal heb ik niets verkeerd gedaan. Ik heb niet meegewerkt aan matchfixing. Waarom hebben sommigen er dan toch problemen mee? Ik probeer het naast me neer te leggen en me te focussen op Lommel."

Maes was al heel actief aan het coachen bij zijn comeback. "Dit team heeft dat ook nog nodig, denk ik. Hopelijk kan ik in de toekomst een beetje milderen. Maar ik wil die twaalfde man zijn, die stuwende kracht. Als je ploeg in een moeilijke situatie zit, kan je als coach toch niet op de bank blijven zitten. Je kan niet afwachten en kijken of ze uitvoeren wat je ingeoefend hebt, dan ben je geen coach."

Maes heeft ondanks de nederlaag genoten van zijn terugkeer. "Ik heb me geamuseerd, maar het is afwachten hoe ik zal reageren. Ik ben 55 en het is lang geleden dat ik nog zo uitbundig ben geweest. Ik ben benieuwd hoe ik morgen uit bed zal stappen, het zal waarschijnlijk met een zwaar hoofd zijn."

Poll

Gaat Maes Lommel redden?

(411 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws