Vercauteren doet een gouden zet: 'Zijn inbreng was heel belangrijk'

Vercauteren doet een gouden zet: 'Zijn inbreng was heel belangrijk'

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 20:15zo 20-10-2019 om 20:15

Frank Vercauteren is begonnen met een zege bij Anderlecht. Tegen STVV werd het 4-1. Jurgen Geril van Het Nieuwsblad zag belangrijke rollen voor Adrien Trebel en Alexis Saelemaekers.

Trebel zorgde voor evenwicht op het middenveld. 'Sambi Lokonga blijft een natuurlijke leider, maar de inbreng van Trebel was erg belangrijk. De Fransman recupereerde heel veel ballen en bracht vuur. Trebel is back for good. Het publiek gaf hem zelfs een staande ovatie, Kompany en het bestuur moest even slikken. Was het een goeie keuze om hem voorheen aan de kant te schuiven?'

Saelemaekers deed het een rijtje hoger ook uitstekend. 'Saelemaekers amuseerde zich met veel diepgang en overzicht in zijn spel. Een goeie zet. Al moet dat wel bevestigd worden. Saelemaekers is zo’n type die boven zichzelf uitstijgt als hij belangrijk wordt gemaakt. Maar een week nadien wordt hij dan te zelfzeker wordt en gaat hij forceren. Het is dus nog even afwachten of hij de lijn vrijdag in Eupen kan doortrekken', bouwt hij toch nog voorbehoud in.

Poll

Moet Trebel altijd meedoen?

(419 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws