Debuut Vercauteren wordt geen sinecure: 'Defensief trio out plus een ziektegolf'

Debuut Vercauteren wordt geen sinecure: 'Defensief trio out plus een ziektegolf'

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 11:09zo 20-10-2019 om 11:09

Zondag maakt Frank Vercauteren zijn grote terugkeer bij RSC Anderlecht. Zijn eerste tegenstander wordt Sint-Truiden. De 'kersverse' trainer van Anderlecht gaat het duel met de Limburgers in met flink wat kopzorgen.

Dat heeft niet alleen te maken met de slechte vormcurve van paars-wit, maar ook met de ziekenboeg. Die is namelijk flink gevuld. Voornamelijk achterin is de spoeling dun, schrijft La Dernière Heure. Zo zijn Vincent Kompany, Philippe Sandler én Derrick Luckassen onvoldoende fit om aan de wedstrijd tegen STVV te beginnen.

Een stevige domper voor Vercauteren, aangezien dat drietal zowat bovenaan de pikorde van de centrale verdedigers staat. Eerder werd al duidelijk dat de zeventienjarige Marco Kana zijn kans zou krijgen in de basis. Mogelijk schuift Elias Cobbaut van zijn linkerflank naar het centrum, waardoor er een plekje vrijkomt op links.

Overigens is dat niet het enige zorgwekkende nieuws voor Vercauteren. Nog volgens LDH heerst er een ziektegolf bij Anderlecht. Welke spelers te maken hebben gekregen met de ziektekiemen, meldt de krant niet, maar verschillende onder hen zouden twijfelachtig zijn om STVV partij te geven.

Poll

Begint Vercauteren zijn nieuwe bewind bij Anderlecht meteen met een zege?

(458 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws