OFFICIEEL: Sels wordt door Strasbourg beloond met nieuw contract

OFFICIEEL: Sels wordt door Strasbourg beloond met nieuw contract

18-10-2019 17:45 Laatste update: 18:51

Matz Sels voelt zich zeer goed bij Racing Club de Strasbourg Alsace, zoals de Franse club voluit heet. De liefde is wederzijds. Beide partijen zijn het daarom eens geworden over een nieuwe verbintenis.

Strasbourg kondigt via de officiële kanalen dan ook met veel plezier aan dat het contract van Sels is opengebroken tot en met de zomer van 2024. Onze landgenoot lag eerst tot medio 2022 vast bij Franse eersteklasser.

De 27-jarige Sels is bezig aan zijn tweede seizoen bij Strasbourg. Sels werd voor vier miljoen euro overgenomen van het Engelse Newcastle United en dat bleek voor zowel Sels als Strasbourg een uitstekend zet. Mede dankzij de sterke optredens van Sels eindigde RCSA op een keurige elfde plaats. De Rode Duivel werd na zijn debuutseizoen door de fans bovendien uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

Dit seizoen gaat het een stuk moeizamer met Strasbourg. Het bezet 9 op 27 pas de zestiende plaats in de Ligue 1. Rode lantaarn Metz telt slechts één punt minder. Tot op heden kon Sels ook pas twee keer de nul houden in de competitie.