Broos vindt situatie bij Anderlecht maar niets: Onze coaches beschermen

Broos vindt situatie bij Anderlecht maar niets: "Onze coaches beschermen"

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 12:36vr 18-10-2019 om 12:36

Laatste update: vrijdag 18 oktober 2019 om 12:52vr 18-10-2019 om 12:52

Anderlecht heeft Frank Vercauteren binnengehaald als nieuwe T1. Hij volgt Simon Davies op, al was Vincent Kompany eigenlijk de échte coach. Een ongezonde situatie, vindt Hugo Broos.

Het loopt dit seizoen duidelijk niet bij Anderlecht. "Als je trainer bent van Anderlecht moét je resultaten halen. Tenzíj - en ik vind dat Anderlecht dat had moeten doen - je als club vooraf zegt: 'Kijk, mensen, we beginnen aan iets nieuws, met een onervaren trainer, met veel jeugd, dit seizoen is het doel louter Play-Off 1. Volgend jaar moet het erop zijn.' Da's hier niet gebeurd", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws.

"Nu ziet Anderlecht zich verplicht om Frank (Vercauteren, red.) terug te halen om punten te pakken. Ik wil het woord 'belachelijk' niet gebruiken, maar dat het een 'ongemakkelijke' situatie is, kunnen we wel stellen, hé."

Broos vindt de situatie met Kompany heel ongepast. "Ik ben zo'n acht jaar geleden toch eens zes maanden voorzitter geweest van de trainersvereniging, hé? In eerste instantie ijverde ik ervoor dat Belgische trainers met een diploma beschermd zouden worden. Ik vind nog steeds dat trucs zoals Anderlecht met Kompany heeft gedaan, éigenlijk niet kunnen - dat is je eigen trainers en de opleiding naar beneden halen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws