'Clasico tussen Real Madrid en Barcelona krijgt nieuwe datum'

'Clasico tussen Real Madrid en Barcelona krijgt nieuwe datum'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 15:11wo 16-10-2019 om 15:11

Laatste update: woensdag 16 oktober 2019 om 22:01wo 16-10-2019 om 22:01

De aankomende editie van El Clásico dreigt een hoofdpijndossier te worden. Zowel FC Barcelona als Real Madrid ziet het niet zitten om de ontmoeting van zaterdag 26 oktober naar Madrid te verplaatsen.

De Primera Division-verantwoordelijken hebben dit verzoek woensdag ingediend vanwege de aanhoudende onrust in Catalonië, waar de bevolking protesteert tegen langdurige celstraffen voor pro-Catalaanse politici. Volgens Marca wil FC Barcelona echter koste wat kost dat de wedstrijd in het eigen Camp Nou wordt afgewerkt. De Catalanen willen echter een 'Las Palmas-scenario' voorkomen. In 2017 speelde Barça op de dag van het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum de thuiswedstrijd tegen Las Palmas noodgedwongen in een leeg Camp Nou.

Real Madrid zou huiverig zijn voor de veiligheidsrisico's die een extra thuiswedstrijd met zich meebrengt. De Koninklijke lijkt eerder te willen kiezen voor het verplaatsen van de wedstrijd, naar een doordeweekse dag. Dit zou echter tegen het zere been van de Primera Division-organisatie zijn: de wedstrijd is ingepland op zaterdagmiddag om 13.00 uur, primetime in Azië. Marca verwacht dat de competitiebazen de beslissende stem zullen hebben.

Update: De kans is groot dat El Clásico wordt verplaatst. De betrokken partijen maken zich ernstig zorgen om de veiligheid en zoeken naar een alternatieve datum, weet Marca. Woensdag 18 december wordt op dit moment als de beste optie gezien.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws