Elke ochtend heb ik de gedachte dat ik kans bij Anderlecht niet mag verpesten

"Elke ochtend heb ik de gedachte dat ik kans bij Anderlecht niet mag verpesten"

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 23:03di 15-10-2019 om 23:03

De komst van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht zorgde ook voor de komst van heel wat vrienden van de speler-trainer. Floribert Ngalula is er daar één van. Het voormalige toptalent maakt deel uit van de technische staf. Een kans die hij niet kon missen.

"Een maand voor de officiële aankondiging heeft Vincent mij op de hoogte gebracht van zijn plannen", zegt Ngalula bij Sport/Voetbalmagazine. "Hij was naar BX Brussels afgezakt om met mij te praten. ‘Ik heb getekend bij Anderlecht als speler én manager. En je komt met mij mee'", herinnert Ngalula zich.

Familie
De ex-voetballer was meteen overtuigd. "Voor mij stond het vast: ik kon deze kans niet laten liggen. Maar ik moest met mijn vrouw, de boss, overleggen. Na jaren rondtrekken had ik namelijk besloten om mij in Hamburg te settelen. De verhuis moest dus even on hold worden gezet en ik had daarvoor de zegen van mijn vrouw nodig."

"Ze moest er zelf achter komen hoe belangrijk deze stap voor mij was. Nu ze merkt hoeveel voldoening ik haal uit mijn werk, is de ontgoocheling over het uitstellen van mijn verhuisplannen verdwenen", geeft hij aan.

Jeugdvrienden
Met onder andere Ngalula haalde Kompany wel heel wat (jeugd)vrienden mee naar Anderlecht. "Ik vind het niet vreemd dat Vincent zich heeft willen omringen met mensen die hij honderd procent vertrouwt", vertelt Ngalula.

"Maar hij heeft wel zijn nek uitgestoken voor Rodyse en mij. Nu moeten wij bewijzen dat we een toegevoegde waarde hebben voor Anderlecht. Elke dag sta ik op met de gedachte dat ik deze kans niet mag verpesten", aldus de ex-voetballer van onder andere Man Utd en Sparta Rotterdam.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Begrijp je de aanstelling van Ngalula bij Anderlecht?

Ja
39%
Nee
61%
(329 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws