Arnesen over ontslag bij Anderlecht: Toen wist ik dat mijn dagen geteld waren

Arnesen over ontslag bij Anderlecht: "Toen wist ik dat mijn dagen geteld waren"

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 17:35di 15-10-2019 om 17:35

Laatste update: dinsdag 15 oktober 2019 om 17:48di 15-10-2019 om 17:48

Frank Arnesen werd op 3 oktober jl. ontslagen als sportief manager van Anderlecht. Hoewel de 63-jarige Deen zijn ontslag voelde aankomen, was het "zwarte donderdag" voor Arnesen. Dat vertelt hij in de podcast 'FC Arnesen'.

Het slechte nieuws volgde namelijk drie dagen na zijn 63e verjaardag. Op de bewuste dag had Arnesen zelfs taart meegenomen voor zijn collega's. Het werd echter geen feest. "Ik nam de taarten mee op donderdag, omdat we dan om 11 uur onze wekelijkse vergadering hadden", citeert Het Laatste Nieuws. Een halfuur voor aanvang werd Arnesen tot bij collega-bestuurder Michael Verschueren geroepen. "Na vijf of tien seconden besefte ik dat het einde verhaal was voor mij."

Arnesen spreekt van een zwarte dag, ook al kon hij de beslissing van Anderlecht naar eigen zeggen wel begrijpen. "In de laatste maand van de zomermercato hebben ze me eigenlijk niet meer gebruikt. Er werden spelers gehaald, zoals Hendrik Van Crombrugge, waarvan ik niets wist tot ze op de club arriveerden. Toen besefte ik wel dat mijn dagen bij Anderlecht geteld waren", onthult de ex-topspeler.

Zijn vertrek bij Anderlecht ging dan ook niet gepaard met slaande deuren. "Ik nam kort afscheid van het scoutingsteam en heb ook de hele staf bedankt voor de samenwerking. Daarnaast heb ik hen ook succes gewenst en aangegeven dat ik hoop dat het project zal slagen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is Arnesen terecht ontslagen?

Ja
22%
Nee
31%
Kan ik niet over oordelen
47%
(792 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws