Kums bloeit weer open bij KAA Gent: Dat had ik nooit bij Anderlecht

Kums bloeit weer open bij KAA Gent: "Dat had ik nooit bij Anderlecht"

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 12:15di 15-10-2019 om 12:15

Laatste update: dinsdag 15 oktober 2019 om 12:32di 15-10-2019 om 12:32

Sven Kums is door KAA Gent 'bevrijd' van Anderlecht. Daar was hij volledig uit de gratie gevallen, maar bij Gent bewijst hij zijn talent opnieuw.

Kums past bij KAA Gent veel beter in het systeem, geeft hij aan bij Humo. "Bij Anderlecht heb ik nooit iemand naast mij gehad die de ballen recupereerde. In Gent heb ik met Owusu wel opnieuw zo iemand gevonden. We hadden meteen een klik."

Kums moet volgende zomer terug naar Anderlecht: kan de komst van Frank Vercauteren iets veranderen voor hem? "Ik word gehuurd zonder aankoopoptie. Straks ben ik gewoon weer van Anderlecht – ik heb er nog een contract voor twee seizoenen – en zullen ze weer een oplossing moeten vinden voor mij. Ik heb Vercauteren als trainer gehad toen ik aanklopte bij de eerste ploeg van Anderlecht, maar ik was nog jong en kwam niet in zijn plannen voor."

Kums zal zeker geen wraak kunnen nemen op Anderlecht: hij mag niet spelen in onderlinge duels. "Ja, maar vraag me niet waarom. Misschien omdat ik vorig jaar twee keer heb gescoord in het onderlinge duel en ze dat nu willen vermijden?", lacht de middenvelder.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Had Kums Anderlecht nog iets kunnen bijbrengen?

(978 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws