EK-selectie: 'Vanaken en Verschaeren moeten mee, Batshuayi niet'

EK-selectie: 'Vanaken en Verschaeren moeten mee, Batshuayi niet'

15-10-2019 10:00 Laatste update: 10:08
22

In aanloop naar het EK 2020 komt ook Het Belang Van Limburg met een mogelijke EK-selectie op de proppen. Analist Kristof Liberloo neemt Hans Vanaken en Yari Verschaeren wel mee, maar Leandro Trossard en Michy Batshuayi vallen uit zijn kern.

Verschaeren en Vanaken zijn voor hem certitudes. 'We nemen de piepjonge Anderlecht-speler meteen mee naar het EK. Niet uit liefdadigheid. Verschaeren heeft uitzonderlijke kwaliteiten en kan met zijn onbevangenheid de revelatie worden. Hans Vanaken is een van de slimste Belgische voetballers en heeft de gave om zowel iemand met een ingenieus passje alleen voor doel te zetten, als zelf te scoren. Kan je dus niet thuislaten, ook al kreeg hij nog niet zo heel veel kansen van Martinez.'

Batshuayi valt minder in de smaak en moet volgens HBVL thuisblijven. "Batshuayi scoort makkelijk, maar heeft als basisspeler nooit helemaal kunnen overtuigen, omdat hij in andere onderdelen van het spel minder is. Dus kiezen we voor Divock Origi als tweede spits, die Lukaku's plaats zou kunnen innemen. Vooral omdat Origi een uitstekende invaller is, dat bewees hij al vaker bij de Rode Duivels en bij Liverpool."

De volledige selectie: Courtois, Mignolet, Casteels, Vermaelen, Vertonghen, Alderweireld, Kompany, Denayer, Witsel, De Bruyne, Dendoncker, Tielemans, Praet, Meunier, Chadli, Thorgan Hazard, Chadli, CastagneEden Hazard, Mertens, Verschaeren, Vanaken, Origi, Lukaku.