Marca: Real Madrid en Ajax akkoord over Van de Beek, transfer geen zekerheid

Marca: Real Madrid en Ajax akkoord over Van de Beek, transfer geen zekerheid

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 09:29ma 14-10-2019 om 09:29

Ajax-middenvelder Donny van de Beek krijgt meer en meer concurrentie voor een transfer naar Real Madrid. De Spaanse grootmacht heeft nu ook Fabián Ruiz hoog op het verlanglijstje gezet, meldt Marca maandag.

Hoewel een bod op Ruiz nog niet aan de orde is, volgt Real Madrid de ontwikkeling van de 23-jarige Napoli-speler op de voet. Hij heeft zich niet alleen opgewerkt tot steunpilaar in Italië, ook is hij langzamerhand een vaste waarde in het Spaanse elftal aan het worden. Belangrijk struikelblok is het prijskaartje van Napoli, dat mede door de interesse van FC Barcelona 100 miljoen euro verlangt.

Een deal voor Van de Beek is daarentegen zo goed als rond, maar trainer Zinedine Zidane blijft dwarsliggen. De Oranje-international geldt als 'wild card', stelt Marca. Volgens de Spaanse sportkrant ligt er een principeakkoord met Ajax én de speler over een transfer van 55 tot 60 miljoen euro. Zolang Zidane in het Estadio Santiago Bernabéu werkzaam is, is het echter de vraag of Van de Beek daadwerkelijk wordt binnengehaald.

Zidane blijft namelijk hameren op de komst van Paul Pogba. De Fransman bleek afgelopen zomer onhaalbaar, maar dat kan in de nabije toekomst wel eens veranderen. Hij ligt nog tot medio 2021 vast, waardoor Manchester United volgend jaar mogelijk wél wil praten over een transfer.

Zidane ziet minder in de komst van Ruiz, Van de Beek óf Christian Eriksen, maar mogelijk grijpt de clubleiding in. Eriksen kan door zijn aflopende contract namelijk voor 25 miljoen euro worden opgehaald bij Tottenham Hotspur. Dat buitenkansje wil Real vermoedelijk niet laten lopen.

De Koninklijke wil in januari of uiterlijk komende zomer hoe dan ook nieuwe middenvelders halen. Een andere optie is dat Martin Odegaard, hoewel hij dat zelf ontkende, eerder terugkomt van zijn huurperiode bij Real Sociedad.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws