'Veljkovic wil terugkeren als spelersmakelaar, maar de KBVB waarschuwt clubs'

'Veljkovic wil terugkeren als spelersmakelaar, maar de KBVB waarschuwt clubs'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 20:16wo 09-10-2019 om 20:16

Zien we Dejan Veljkovic straks terug opduiken bij Belgische clubs? De spilfiguur en spijtoptant in de zaak Propere Handen wil alvast zelf zijn comeback maken als spelersmakelaar. Ondertussen waarschuwt de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) clubs om niet samen te werken met Veljkovic.

In een interview met VRT NWS stelt Kris Luyckx, de advocaat van Veljkovic, dat zijn cliënt weer als makelaar in ons land aan de slag wil. "Mijn cliënt is de afgelopen weken opnieuw in het parcours opgedoken en heeft de intentie om binnen de komende weken en maanden zijn activiteiten als voetbalmakelaar weer op te nemen. Er zijn intussen al een aantal contacten geweest, zowel in het buitenland als in ons land", aldus Luyckx.

Of Veljkovic zijn comeback als makelaar kan maken, is nog maar de vraag. Hij kreeg immers van de KBVB een schorsing van tien jaar als spelersmakelaar. Die schorsing wil Veljkovic nu aanvechten bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Luyckx redeneert dat Veljkovic nooit aangesloten geweest is bij de KBVB en die instantie hem dus niet kan schorsen.

Straf voor clubs
Ondertussen reageerde KBVB-woordvoerder Pierre Cornez al bij Belga. "Veljkovic kan niet opnieuw als makelaar aan de slag gaan in België." Cornez liet ook nog weten dat clubs volgens het bondsreglement enkel mogen samenwerken met geregistreerde aannemers. Door zijn schorsing kan Veljkovic zich niet registeren als tussenpersoon. Clubs die toch samenwerken met Veljkovic kunnen een straf krijgen. Die kan gaan van een boete tot een sportieve inactiviteitsstelling van de club, zoals opgesomd in artikel B1901.2.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws