Bikkelharde kritiek op VAR na Charleroi-Anderlecht: 'Onbegrijpelijk'

Bikkelharde kritiek op VAR na Charleroi-Anderlecht: 'Onbegrijpelijk'

Gepubliceerd: zaterdag 5 oktober 2019 om 09:02za 05-10-2019 om 09:02

Laatste update: zaterdag 5 oktober 2019 om 09:17za 05-10-2019 om 09:17

RSC Anderlecht was na de zege tegen Charleroi niet te spreken over de ingreep van de VAR bij het doelpunt van Nacer Chadli. De Rode Duivel leek de 1-2 gescoord te hebben, maar zag dat doelpunt afgekeurd worden na vermeend hands.

Een twijfelachtige beslissing, zo leek Chadli de bal met de schouder geraakt te hebben. Aangezien dat dan geen hands is, mocht het doelpunt niet afgekeurd worden. In Het Nieuwsblad is Ludo Vandewalle vernietigend voor de VAR. 'Ellende. En dat men het systeem van de videoref nu niet de schuld geeft. Het gaat niet om het systeem, dat is een vooruitgang. Het gaat om de mensen die het moeten uitvoeren', schrijft hij.

Volgens hem ging de VAR in kwestie, Nicolas Laforge, duidelijk in de fout. 'Wat er in Charleroi-Anderlecht gebeurde kan men geen kinderziekte meer noemen. Dit gaat over bekwaamheid. Dat de videoref op basis van dezelfde beelden dan beslist om het doelpunt af te keuren, is onbegrijpelijk.'

Willekeur
Vandewalle is dan ook bijzonder kritisch over de Belgische VAR. 'De VAR moet voor consequentie en duidelijkheid zorgen. Maar net als de arbitrage vroeger, lijkt ons voetbal overgeleverd aan de willekeur', klinkt het.

'We dachten net dat dit zou verdwijnen met de VAR. Maar neen, na alle mooie woorden van professionalisering van het VAR-personeel kunnen we alleen maar vaststellen dat de bekwaamheid nog altijd povertjes is. In plaats van refs de ene week op het veld en de andere week in het busje te laten zitten, kan men beter naar professionele videorefs gaan', aldus Vandewalle.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Ben jij een fan van VAR?

Ja
29%
Nee
71%
(309 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws