Teleurstellende topper tussen Man United en Arsenal eindigt in gelijkspel

30-09-2019 22:54

De maandagavondwedstrijd tussen Manchester United en Arsenal is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen speelden een dramatische eerste helft, maar maakten er in de tweede helft toch een spannende wedstrijd van. Het werd 1-1 op Old Trafford.

Arsenal is de nummer vier van de Premier League en Man United de nummer tien, maar toch is de afstand tussen de twee clubs maar drie punten. Los van de ranglijst mag het duel standaard worden bestempeld als topper, maar het voetbal was in de eerste helft niet om aan te zien.

Arsenal en United creërden in het eerste half uur geen kansen en verloren om de haverklap de bal. Recordaankoop Nicolas Pépé deelde na een half uur een speldenprikje uit, maar zijn schot ging hoog over.

Beide ploegen leken een dramatische eerste helft zonder doelpunten af te sluiten, maar de thuisploeg sloeg op het laatste moment toch nog toe. Scott McTominay schoot de bal van buiten de zestien achter doelman Bernd Leno. Aanvoerder Granit Xhaka had de goal kunnen voorkomen, maar dook weg.

De eerste helft deed pijn aan de ogen, maar de tweede helft was een stuk leuker om naar te kijken. Man United kreeg de kansen en Arsenal moest hopen op counters, die het zelden kreeg.

Toch kwamen de Londenaren na een klein uur spelen langszij. Axel Tuanzebe verloor knullig de bal op de linksbackpositie, waarna Pierre-Emerick Aubayemang werd weggestuurd. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar zag Harry Maguire over het hoofd. Na inmenging van de VAR werd de goal goedgekeurd: 1-1.

Veel spannender werd het niet op Old Trafford. United kreeg nog wel wat kansjes, maar haalde de trekker niet nog een keer over.