Frutos vreest voor ex-club: Anderlecht zal Play-Off 1 niet halen

Frutos vreest voor ex-club: "Anderlecht zal Play-Off 1 niet halen"

25-09-2019 17:31 Laatste update: 17:34
11

RSC Anderlecht staat na acht wedstrijden in de buik van het klassement met amper vijf punten. Toch verwacht men bij paars-wit dat Play-Off 1 geen probleem wordt. Ex-speler en ex-trainer Nicolas Frutos denkt daar duidelijk anders over.

"Anderlecht zal Play-Off I niet halen", vertelt Frutos in La Dernière Heure. "Ik heb gelezen dat ze daarvoor vanaf nu tot het einde van de reguliere competitie 60 procent van de punten zouden moeten halen. Ik geloof dat ze vanaf februari er wel zullen staan en dat ze meer dan 45 procent van de punten zullen pakken, maar dat is niet genoeg."

Verkeerde ambitie
"Het zou een mirakel geweest zijn voor Anderlecht om bij eerste drie of vier te eindigen. Het enige dat ik hen kan verwijten, is dat ze slecht gecommuniceerd hebben. Ze hebben gezegd dat ze Play-Off I zouden spelen en dat ze verplicht zijn om voor de titel te spelen", gaat Frutos verder.

Dat was volgens de Argentijn fout. "Je moet je project en je visie uitleggen en om geduld vragen. Maar ik begrijp dat dat moeilijk is voor een club als Anderlecht. En misschien moeten ze ook zo'n dingen zeggen om abonnementen te kunnen verkopen."