'UEFA overweegt hervormingen: Nations League-degradaten komen goed weg'

'UEFA overweegt hervormingen: Nations League-degradaten komen goed weg'

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 17:13ma 23-09-2019 om 17:13

De UEFA gaat de eerste editie van de Nations League aan een kritische beschouwing onderwerpen, meldt het persbureau DPA maandagmiddag. Met name de vier degradanten uit Divisie A lijken te gaan profiteren van de op handen zijnde hervormingen, mochten die daadwerkelijk doorgevoerd worden.

Duitsland, IJsland, Kroatië en Polen eindigden onderaan in hun poules en degraderen normaal gesproken naar Divisie B. De UEFA wil het aantal landen in de hoogste divisie echter uitbreiden van twaalf naar zestien. Dit zou inhouden dat promovendi Denemarken, Zweden, Oekraïne en Bosnië-Herzegovina én de vier degradanten zeker zijn van een plekje in Divisie A. Wat voor gevolgen deze maatregel heeft voor de indeling van Divisies B (twaalf landen), C (vijftien landen) en D (zestien landen), zal nog moeten blijken.

In het najaar van 2018 en juni 2019 werd de eerste editie van de Nations League afgewerkt. Portugal won van Nederland de finale. België overleefdede de groepsfase niet. Na het EK van 2020 staat de volgende ronde op het programma. De UEFA gaat zich nog buigen over de manier waarop deze gelinkt wordt aan kwalificatie voor het WK van 2022.

Poll

Vind jij de Nations League een interessante competitie?

(297 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws