Vanaken mag feestje bouwen tegen Anderlecht: Het had 3-1 of 4-1 kunnen zijn

Vanaken mag feestje bouwen tegen Anderlecht: "Het had 3-1 of 4-1 kunnen zijn"

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 20:15zo 22-09-2019 om 20:15

Hans Vanaken was tegen Anderlecht opnieuw de motor van Club Brugge. Club won, maar had wel heel wat kansen nodig om aan de 2-1 zege te raken. Vanaken vindt dat het enige werkpunt. 

"Ik denk dat afwerken het enige is dat we nagelaten hebben", vertelt hij bij Play Sports. "We waren constant dominant. Als je ziet hoeveel kansen we krijgen, goeie kansen, dan moet je het sneller afmaken."

Ook tegen Galatasaray was de afwerking ondermaats. "Het is moeilijk uit te leggen. Daarvoor gingen ze er makkelijk in, zoals bijvoorbeeld tegen STVV. Het zou natuurlijk een groter probleem zijn als we geen kansen creëren. Maar we moeten het sneller afmaken, het had na 60 minuten 3-1 of 4-1 kunnen zijn. Nu blijft het nog spannend tot het einde."

Toch heeft Vanaken nu een positief gevoel. "Uiteindelijk moeten we blij zijn met de zege en de manier waarop, we waren echt wel dominant. We hadden wel moeite met hun pressing, maar ze zijn niet aan veel kansen gekomen. Die 0-1? Ze kwamen met een gelukje door. Ik weet niet of er een misverstand was bij ons. Die bal komt dan ook recht voor Chadli: dat is vervelend, maar we reageren meteen goed. Dan kregen ze het moeilijk met onze pressing en voetbal, met de supporters erachter."

Anderlecht?
Vanaken weet ook dat Anderlecht een serieus probleem heeft. "We zien dat Anderlecht het moeilijk heeft. In de vorige matchen speelden ze goed voetbal maar waren ze niet efficient. We dachten dat dat zou komen bij hen, maar ze halen weinig punten. Ik denk dat ze vertrouwen moeten hebben in hun spel, dan komt dat wel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws