Belhocine verschuilt zich niet achter VAR: Cijfers bieden vertekend beeld

Belhocine verschuilt zich niet achter VAR: "Cijfers bieden vertekend beeld"

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 12:51zo 22-09-2019 om 12:51

Sporting Charleroi won vorige week nog tegen KRC Genk, maar ging zaterdagavond op eigen veld zwaar onderuit tegen Sint-Truiden. De Kanaries wonnen met 0-3. Karim Belhocine wilde zich na de match niet verschuilen achter de vele VAR-momenten.

De coach van de Zebra's zag zijn team een collectieve wanprestatie leveren. "Een verschil van dag en nacht was het niet, maar deze keer speelden we slechts bij vlagen goed. De cijfers bieden een vertekend beeld van het wedstrijdverloop. We hadden sterke momenten. Die hebben we jammer genoeg niet benut om te scoren. Daartegenover toonde Sint-Truiden zich zeer efficiënt", vertelde Belhocine aan Het Laatste Nieuws.

Er waren veel VAR-momenten tijdens de wedstrijd, maar Belhocine zoekt daar geen excuses in. "Ik veronderstel dat de scheidsrechter de juiste beslissingen heeft getroffen bij het fluiten van strafschop voor handspel van Dessoleil en bij het annuleren van de aansluitingstreffer van Henen wegens buitenspel."

"Ik vraag mij alleen af waarom hij niet dieper inging op de litigieuze fase in het strafschopgebied waar Fall bij betrokken was. Volgens mij werd hij geduwd. Op dat ogenblik stond het 0-0. Wordt de penalty toegekend en omgezet, dan krijgen we allicht een totaal ander verhaal", besloot Belhocine.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws