Tottenham komt niet verder dan draw, Vertonghen geeft penalty weg

18-09-2019 20:52

Tottenham Hotspur is het nieuwe Champions League-seizoen op teleurstellende wijze begonnen. De Londenaren kwamen op bezoek bij Olympiakos Piraeus niet verder dan 2-2 en mochten van geluk spreken dat ze nog een punt meenamen naar Engeland. Jan Vertonghen veroorzaakte een penalty.

Olympiakos Piraeus – Tottenham Hotspur 2-2
De finalist van vorig jaar had het gedurende de hele wedstrijd lastig in de Griekse havenstad, maar tegen de verhouding in kwam Spurs toch op een comfortabele voorsprong. Een rake strafschop van Harry Kane en een knap schot van Lucas Moura leken de Londenaren na een half uur al in veilige haven te brengen, maar niets was minder waar.

Vlak voor rust bracht Daniel Podence de spanning namelijk terug in de wedstrijd, waarna vlak na rust een overtreding van Jan Vertonghen op Mathieu Valbuena ook werd bestraft met een penalty. De Fransman benutte het buitenkansje zelf en zette de Grieken daarmee op 2-2. In een open slotfase konden beide ploegen het net niet meer vinden en houdt Olympiakos in groep B dus verrassend een punt over aan het duel met Tottenham.