Martinez verdedigt zich na scherpe uithalen: Niet mijn doel om mist te spuiten

Martinez verdedigt zich na scherpe uithalen: "Niet mijn doel om mist te spuiten"

Gepubliceerd: zondag 8 september 2019 om 20:39zo 08-09-2019 om 20:39

Niet alleen de spelersgroep, maar ook bondscoach Roberto Martinez kreeg enige kritiek te verwerken na het duel met San Marino (0-4). Bij Martinez was het vooral te doen om gedane uitspraken in aanloop naar de match. Uitspraken die later niet klopten.

Martinez voelde zich zondag dan ook genoodzaakt om de persconferentie te beginnen met een mededeling richting de Belgische voetbalpers. "Ik wil de Belgische pers duidelijk maken dat ik niemand wilde misleiden voor de wedstrijd tegen San Marino", trapte de Spanjaard af.

Hij vervolgde: "Ik had mijn ploeg maar anderhalf uur voor de wedstrijd. Ik wil open zijn met iedereen. Mijn doel was om te kijken wie klaar is voor het EK, niet om mist te spuiten voor San Marino", citeerde Het Nieuwsblad de uitleg van Martinez.

"Gewoon liegen"
Onder meer Peter Vandenbempt was erg streng. "Je hoeft je ploeg niet te verklappen aan de vooravond van de wedstrijd, maar gewoon liegen... dat is onbegrijpelijk." Marc Degryse ergerde zich eveneens aan Martinez. "Hoe moet je die persconferenties nog serieus nemen?", vroeg die zich af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Neem jij persconferenties van Martinez nog serieus?

(142 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws