De Bruyne over zijn topvorm bij Man City: Dat is moeilijk te zeggen”

De Bruyne over zijn topvorm bij Man City: "Dat is moeilijk te zeggen”

05-09-2019 19:40 Laatste update: 19:42

Kevin De Bruyne speelt vrijdagavond met de Rode Duivels de EK-kwalificatiematch tegen San Marino. De middenvelder is momenteel in topvorm bij Manchester City.

"Ik weet niet of het de beste periode van mijn loopbaan is. Dat is moeilijk te zeggen", vertelde De Bruyne volgens Het Laatste Nieuws tijdens een persconferentie. "Ik heb al 500 wedstrijden gespeeld. Het is zo dat we goed aan het seizoen begonnen met City. De voorbereiding was niet ideaal met al die toernooien in alle continenten. Nu zijn we wel stilaan op peil om in alle competities ertegenaan te gaan."

De Bruyne kreeg tegen Tottenham Hotspur de kapiteinsband van coach Pep Guardiola. "Ik was niet verrast toen ik de kapiteinsband kreeg bij City. Ik ben nu nummer drie in de pikorde. Ik zit al drie jaar in de kapiteinsbende van vijf spelers. Ik ben geen 23 jaar meer. Ik denk niet dat ik nu bij de Duivels kapitein zal zijn. Dat zal wel voor Jan Vertonghen zijn. Niet dat het iets verandert voor mij. Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen", besloot de middenvelder.