Lombaerts denkt aan vervroegd voetbalpensioen na beslissing KV Oostende

Lombaerts denkt aan vervroegd voetbalpensioen na beslissing KV Oostende

01-09-2019 07:31
4

De toekomst van Nicolas Lombaerts blijft vlak voor het sluiten van de transferperiode nog onzeker. De ervaren verdediger mag vertrekken bij KV Oostende, maar de interesse lijkt uit de blijven.

Voor Lombaerts is er geen plaats meer bij KVO. Een nieuwe club zou hij nog wel zien zitten. "Ik heb nog zin in een nieuw avontuur, maar ik ben op een leeftijd gekomen dat er niet veel meer clubs komen aankloppen", zegt Lombaerts op Radio 1.

Een telefoontje van Marc Coucke misschien? Bij RSC Anderlecht zoeken ze nog verdedigers. "Ik denk dat Coucke de laatste zal zijn om mij te bellen", geeft Lombaerts veranderd. "Onze geschiedenis bij KVO is niet goed afgelopen. Sinds zijn exit is alles er veranderd. Bij Oostende krabt iedereen zich nog altijd in de haren."

Pensioen
De dure Lombaerts moet om financiële redenen weg bij KVO. Als hij niet kan vertrekken, lijkt een voetbalpensioen eraan te komen. "Mensen die mij aanspreken, hebben medelijden met me. Maar dat hoeft niet. Ja, mijn pensioen zal waarschijnlijk een jaartje vroeger ingaan dan gepland, maar dat zal mijn carrière niet meer maken of kraken." Bij KVO heeft Lombaerts nog een contract tot het einde van dit seizoen.