Emotionele Joos oogst respect na overlijden van dochtertje van Enrique

Emotionele Joos oogst respect na overlijden van dochtertje van Enrique

30-08-2019 10:16 Laatste update: 10:26
4

Filip Joos verzorgde donderdagavond het commentaar bij de nu al legendarische uitschakeling van Royal Antwerp FC tegen AZ (1-4 na verlengingen). Aan het einde van een bijzonder woelige avond bracht de commentator het dramatische nieuws rond de dochter van Luis Enrique. Dat levert hem op sociale media veel respect op.

Donderdagavond kwam vanuit Spanje het nieuws naar buiten dat het dochtertje van Enrique, oud-trainer van onder meer FC Barcelona en het Spaanse nationale elftal, overleden is. De negenjarige Xana verloor de strijd tegen botkanker. Aan het einde van Antwerp-AZ, toen enkele heetgeblakerde fans van The Great Old de piste in het Koning Boudewijnstadion dreigden te betreden, viel dat nieuws ook Joos ter ore.

In het heetst van de strijd bracht de Sporza-commentator het tragische nieuws in de ether. Daarbij toonde Joos zich duidelijk geëmotioneerd. Als relativering kan dat tellen. Dat vinden ook heel wat mensen op Twitter. Verschillende gebruikers die het commentaar van Joos gevolgd hebben, uitten respect voor de manier waarop hij het nieuws bekend maakte.