Negenkoppig Antwerp uitgeschakeld in Europa na knotsgekke partij tegen AZ

29-08-2019 22:12 Laatste update: 21:36
124

Het Europese verhaal voor Antwerp is afgelopen. Het zag er lange tijd goed uit voor de Antwerpenaren, maar ging in laatste instantie en de verlengingen toch onderuit. Het werd 1-4 tegen AZ.

Antwerp FC begon uitstekend aan de partij, met balbezit én kansen. De Nederlanders werden meteen bij de keel gegrepen en kregen amper nog adem. AZ zag af, België leek de bovenhand te krijgen op onze noorderburen.

Na een sterke twintig minuten van Antwerp kreeg AZ toch wat meer voeten aan de grond. Antwerp kreeg ook een flinke tik toen Antwerp een rode kaart kreeg na twee gele kaarten. De wedstrijd ontspoorde meteen daarna, met vechtvoetbal aan beide kanten. Veel frustratie, maar geen rust meer.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: bijzonder pittig. Didier Lamkel Zé bleef ook maar domme fouten maken en kreeg dan ook een gele kaart. Het heethoofd moest oppassen voor een rode kaart. AZ had het moeilijk, maar kreeg dankzij het mannetje meer wel de betere kansen. Sinan Bolat en Antwerp gaven zich echter niet gewonnen. Dat tegendoelpunt moest absoluut vermeden worden.

De Nederlanders kwamen wel steeds beter in de partij. Het was zwoegen voor de Antwerpenaren tegen de elf Nederlanders. Bij The Great Old speculeerde men vooral op de counter. En die counter kwam er! Wie anders dan Didier Lamkel Zé maakte er 1-0 van. Het Antwerpse publiek? Dat werd helemaal gek. Het Koning Bosuilstadion aan het feest.

Dat feestje kreeg echter nog een bijzonder negatief kantje. Lamkel Zé verliet het veld bij het feesten, niet naar de zin van de graag kaarten trekkende Griekse scheidsrechter. Hij gaf Lamkel Zé zijn tweede gele en dus rode kaart. Negen tegen elf voor Antwerp. Het ging nog moeilijk worden voor stamnummer één van ons land.

AZ kreeg kans op kans, Bolat hield Antwerp recht. In de allerlaatste minuut liep het toch fout af. Calvin Stengs stond helemaal vrij na een voorzet. Hij trapte de bal voorbij Bolat, 1-1 en op weg naar verlengingen.

Die 1-1 bleef uiteindelijk niet lang op het bord staan. Na vijf minuten in de verlengingen stond het 1-2. Ferdy Druijff scoorde het doelpunt, ging met het publiek vieren en schoot AZ in de Europa League.  Het werd zelfs nog 1-3 na een strafschop voor de Nederlanders en 1-4 na een laat doelpunt.