Ligt de Jupiler Pro League straks volledig stil? 'Selemani met opvallende eis'

Ligt de Jupiler Pro League straks volledig stil? 'Selemani met opvallende eis'

28-08-2019 23:06 Laatste update: 23:23
19

Dreigt er een nieuwe bom in het Belgische voetbal. Als het van Faïz Selemani afhangt, is het antwoord 'ja'. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens de krant gaat de nieuwe aanwinst van KV Kortrijk aan de rechtbank eisen om de Jupiler Pro League volledig stil te leggen.

Enkele dagen geleden ondertekende Selemani een contract bij KV Kortrijk. Vlak daarvoor had hij éénzijdig zijn contract bij tweedeklasser Union verbroken. De voetbalbond weigert hem sindsdien echt vrij te geven. Selemani vindt dat broodroof.

De voetbalbond gaf Kortrijk en Selemani eerst mondeling bevesteging dat hij mocht spelen voor zijn nieuwe club, maar daarna zei de juridische dienst van de KBVB dat hij niet voor Kortrijk mocht spelen wegens geen geldige reden om zijn contract bij Union op te zeggen. Volgens de bond mag Kortrijk Selemani nu enkel opstellen op eigen risico. Indien Selemani speelt voor Kortrijk, kan KVK al die matchen met een 5-0 forfaitnederlaag verliezen.

Dwangsom en stilleggen competitie
Volgens de krant trekt Selemani nu naar de rechtbank. OP 2 september buigt de Brusselse rechtbank zich over de zaak. Selemani eist een dwangsom van 25.000 per dag dat hij niet in actie mag komen voor KV Kortrijk en eist om ook de volledige Jupiler Pro League voorlopig stil te leggen.