Vrouwenvoetbal wordt topprioriteit: 'KBVB doet extra investering van drie miljoen'

Vrouwenvoetbal wordt topprioriteit: 'KBVB doet extra investering van drie miljoen'

27-08-2019 16:51 Laatste update: 17:05
7

De Belgische voetbalbond heeft een nieuw masterplan voor het Belgische vrouwenvoetbal. De komende vijf jaar zet het volop in op de ontwikkeling van de damessport. Twee peilers en een hoop geld moeten volstaan om de doelstellingen te bereiken.

Concreet zou de KBVB zo'n drie miljoen euro extra vrij maken voor het vrouwenvoetbal,

Because before you know it, the world is at our feet! 😉
#TheWorldAtOurFeet pic.twitter.com/rp2AK8mlEt

— Belgian Football (@Belgianfootball) August 27, 2019" target="_blank" rel="noopener">kondigt het zelf aan. Dat geld zal ingezet worden om twee zaken te realiseren. Allereerst wil de bond meer meisjes aan het voetballen krijgen. Momenteel telt ons land zo'n 38.500 geregistreerde voetbalstertjes. Dat aantal moet in 2024 verdubbeld zijn.

Daarnaast hoopt de KBVB ook de prestaties van de Red Flames op te krikken. Tegen 2024 moet de nationale ploeg bij de top-acht van Europa behoren. Momenteel staan de Flames veertiende. Het doel is om op elk kampioenschap aanwezig te zijn én mee te doen voor een kwartfinale.

Mooie doelstellingen, maar die moeten natuurlijk ook gefinancierd worden. Naast de investeringen die de KBVB zelf doet, hoopt de bond ook extra inkomsten te genereren rond het vrouwenvoetbal. Daarom moet de sport meer gecommercialiseerd worden. Sponsors vinden en campagnes lanceren, daar komt het op neer.