'Liverpool onttroont United met deal met Nike, Real en Barça wel buiten bereik'

'Liverpool onttroont United met deal met Nike, Real en Barça wel buiten bereik'

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 16:30vr 23-08-2019 om 16:30

Liverpool staat op het punt om een lucratieve deal te sluiten met Nike. De Champions League-winnaar wordt nu nog gesponsord door New Balance, maar daar komt vanaf het seizoen 2020/'21 verandering in.

Volgens The Sun ontvangt Liverpool momenteel vijftig miljoen uit shirtsponsoring. Door het akkoord met Nike gaat dat bedrag serieus omhoog en wordt zelfs aartsrivaal Manchester United onttroond, schrijft de boulevardkrant. United zou jaarlijks 83 miljoen ontvangen van Adidas, nu nog het meeste van alle clubs in de Premier League.

Liverpool staat er wereldwijd goed op na de Champions League-winst en de titelkansen in de Premier League, weet The Sun. The Reds voerden ook gesprekken met Adidas en Puma, maar Nike trekt dus aan het langste eind. New Balance heeft door een contractuele afspraak nog wel de mogelijkheid om elk voorstel te evenaren, maar de kans dat ze die clausule lichten is klein.

Overigens kunnen Liverpool en United nog niet tippen aan de inkomsten van de Spaanse grootmachten Real Madrid en FC Barcelona. De Koninklijke krijgt 108 miljoen, maar koploper zijn de Catalanen met liefst 110 miljoen van Nike.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws