Charleroi boos, maar niet in beroep tegen uistel: 'In belang van Belgisch voetbal'

Charleroi boos, maar niet in beroep tegen uistel: 'In belang van Belgisch voetbal'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 13:20di 20-08-2019 om 13:20

Royal Antwerp FC, Club Brugge en KAA Gent hebben voor het waarmaken van hun Europese ambities hulp gekregen van de kalendercommissie. Hun aanstaande matchen werden uitgesteld, waaronder Charleroi-Club Brugge (zaterdag, 18u). Charleroi was zeer ontstemd en overwoog een beroep, maar gaat nu toch akkoord met het uitstel.

Dat maakt Charleroi bekend in een officieel communiqué. De Carolo's maken in de open brief wel nogmaals hun ongenoegen duidelijk over de gang van zaken. Charleroi ondervindt naar eigen zeggen veel ongemak van de beslissing. Charleroi vindt onder meer dat het verloop van de competitie niet wordt gerespecteerd en vreest dat een slechte precedent wordt geschept.

Charleroi betreurt echter met name 'het creëren van een ongezonde sfeer tussen clubs, Pro League en Belgische voetbalbond vanwege een gebrek aan duidelijkheid, alsook respect voor elkaar en de regels', klinkt het. In het belang van het Belgische voetbal legt Charleroi zich neer bij het besluit, maar vertrouwt erop dat de Pro League dergelijke zaken in de toekomst beter aanpakt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws