Miyoshi weet waar hij terecht komt: Mbokani en Refaelov vielen meteen op

Miyoshi weet waar hij terecht komt: "Mbokani en Refaelov vielen meteen op"

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 11:46di 20-08-2019 om 11:46

Na onder meer Sint-Truiden en KRC Genk hoopt nu ook Royal Antwerp FC Japans goud in handen te hebben. De 22-jarige Koji Miyoshi rondde dinsdag zijn overgang naar Deurne-Noord af. De oudste club van het land haalde de aanvaller meteen voor de microfoon.

Eerst mocht Miyoshi zichzelf even schetsen als speler. "Ik ben een snelle flankaanvaller die zowat overal in het aanvallende departement uit de voeten kan. Mijn grootste troeven zijn mijn snelheid, techniek en balbehandeling", omschrijft de linkspoot zich op de website van RAFC. "Naast het veld ben ik een zeer rustig persoon, wat ik ook probeer door te trekken in mijn speelstijl. Eens ik het veld opstap probeer ik zo gefocust mogelijk de wedstrijd aan te vatten.”

Afgelopen zondag woonde Miyoshi het competitieduel tegen Sint-Truiden (2-0) al bij. Wat viel hem op? "Het was een aangename wedstrijd en de nummer 11, Refaelov viel me direct op. Daarnaast zag je ook meteen de kwaliteiten van Mbokani en de andere spelers van de ploeg", zwaait de Japanner al met lof naar zijn nieuwe ploeggenoten.

Grote matchen
Ondanks zijn jonge leeftijd maakte Miyoshi al wat mee in zijn carrière. Zijn bezoek aan de Bosuil kon hem alvast smaken. "De sfeer vond ik ook geweldig! Ik speelde afgelopen seizoen vaak voor meer dan 25.000 supporters, dus ben wel het wel gewoon, al is deze sfeer toch wat anders", geeft hij toe.

Voor Miyoshi was het sowieso al een droomzomer. Hij werd voor het eerst opgeroepen voor de Japanse nationale ploeg. Uitgerekend op de Copa America, waar Japan was uitgenodigd als gastploeg, maakte hij zijn debuut. "Een eerste maal opgeroepen worden is uiteraard fantastisch, het ging er wel enorm snel en hard aan toe. In onze tweede wedstrijd kreeg ik een basisplaats en scoorde ook meteen twee doelpunten tegen Uruguay. Jammer genoeg konden we niet doorstoten", blikt Miyoshi terug.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws