OFFICIEEL: Bayern kondigt de komst van Coutinho aan, huur met optie tot koop

OFFICIEEL: Bayern kondigt de komst van Coutinho aan, huur met optie tot koop

19-08-2019 10:26 Laatste update: 10:37
2

Philippe Coutinho gaat aan de slag bij Bayern München. De kampioen van Duitsland bevestigt maandag via de officiële kanalen dat de Braziliaan voor één seizoen wordt gehuurd van FC Barcelona. Zondag werd Coutinho al medisch gekeurd in München. 

Barça meldt dat het 8,5 miljoen euro ontvangt van Bayern voor de huur van Coutinho. De voormalig speler van Liverpool, Internazionale en Espanyol kan voor 120 miljoen euro definitief worden ingelijfd. Het volledige salaris van Coutinho wordt dit seizoen door Bayern betaald. 

Het was al een tijdje duidelijk dat de rol van Coutinho (27) was uitgespeeld in Camp Nou. Sinds zijn megatransfer naar Spanje in januari 2018 kon de rechtspoot geen moment zijn stempel drukken. Enkele weken terug werd Coutinho nog gelinkt aan onder meer Tottenham Hotspur en Arsenal. Het wordt dus de Bundesliga voor de international. 

Bayern zocht deze zomer naar nieuwe vleugelspelers, aangezien het zowel Arjen Robben als Franck Ribéry kwijtraakte. Afgelopen week werd Ivan Perisic al gestrikt. Ook hij werd op huurbasis gestrikt, inclusief optie tot koop. Der Rekordmeister haalde afgelopen weekend al Michaël Cuisance (Borussia Mönchengladbach) naar de Alianz Arena. Eerder werden onder meer Lucas Hernández (Atlético Madrid) en Benjamin Pavard (VfB Stuttgart) vastgelegd