Degryse spaart Kompany niet: Hij denkt dat hij God is

Degryse spaart Kompany niet: "Hij denkt dat hij God is"

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 22:02zo 18-08-2019 om 22:02

Laatste update: zondag 18 augustus 2019 om 22:08zo 18-08-2019 om 22:08

De terugkeer van Vincent Kompany bij Anderlecht is voorlopig nog geen succes gebleken. Het blijft achter met een 2 op 12 na vier speeldagen. Kompany neemt als speler-trainer heel wat hooi op zijn vork. Misschien wel te veel, vindt Marc Degryse.

"De trainer Kompany heeft een probleem. En het wordt niet eenvoudig om zich eruit te manoeuvreren", zegt Degryse bij Het Laatste Nieuws. "Hij moet eens nadenken over zijn dubbele rol, want als je hem na de wedstrijd hoort praten, dan heeft hij het duidelijk moeilijk om juist te oordelen.

Degryse ziet Kompany zich met heel wat zaken bezig houden bij Anderlecht. "Je hebt mensen die het graag druk hebben, maar het kan ook te druk worden. Daar moet Kompany toch ook eens over beginnen nadenken. Er zijn grenzen aan alles. Hij blijft maar een mens, hé, naast een hele goede voetballer. Al heb ik precies het gevoel dat ook hij, net als de supporters, denkt dat-ie God is."

Drukke periode
Na de transferperiode wordt het niet meteen rustiger voor Kompany, integendeel. "Begin september is het interlandvoetbal. Normaal heb je als trainer van een club dan twee weken de tijd om met je groep intensiever te trainen. Aan de automatismen te schaven en elkaar beter te leren kennen. Alleen is Kompany straks weg… naar San Marino en Schotland. Om nadien ook nog eens zijn afscheidswedstrijd in Manchester te spelen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na vier speeldagen blijft Anderlecht achter met een 2 op 12 en een 13e(!) plek. Kan Vincent Kompany het tij nog doen keren? đŸ˜± #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #Kompany

A post shared by VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) on

Poll

Heeft Degryse gelijk?

(1180 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws