Lustig wijst op probleem bij KAA Gent: We zijn een beetje te soft

Lustig wijst op probleem bij KAA Gent: "We zijn een beetje te soft"

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 14:30wo 14-08-2019 om 14:30

KAA Gent speelt donderdag de terugwedstrijd tegen AEK Larnaca in de Europa League. Mikael Lustig schoof aan voor de pers en hoopt vooral eens een clean sheet te mogen vieren.

KAA Gent pakt de laatste weken makkelijk goals, weet Lustig. "We werken elke dag om beter te worden. Ik vind niet dat we defensief zo slecht waren, in die zin dat we niet veel kansen weggaven aan de tegenstander. Het probleem is dat we misschien een beetje te soft zijn bij de kansen die de tegenstander wél krijgt. We geven teveel stomme tegengoals weg, zonder dat daar grote kansen aan vooraf gaan. Als we daar komaf mee kunnen maken, denk ik dat we heel solide zijn", kan Het Laatste Nieuws optekenen.

Sommige analisten leggen de fout bij de opstelling van coach Jess Thorup, maar Lustig niet. "De ruit laat ons vooral toe om veel kansen af te dwingen en goals te maken, dat is alleen maar goed. Vooral thuis werkt het heel goed, maar ook uit heb ik er geen probleem mee. De ruit laat mij ook toe om op te rukken en voorzetten af te leveren. Dan komt het erop aan dat we als ploeg voor dekking zorgen als er balverlies komt.

Lustig weet dat dit een heel belangrijke partij is voor Gent. "Larnaca heeft in de heenmatch laten zien dat het een goed team is. Met hun vele Spanjaarden spelen ze technisch goed voetbal. Maar we zijn naar daar gegaan voor een goed resultaat en dat hebben we. Nu is het aan ons om aan iedereen te tonen dat wij de bal willen hebben en dat wij willen doorgaan."

Poll

Is Lustig een meerwaarde?

(125 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws