Klopp heeft prachtige woorden voor Mignolet: Club Brugge heeft veel geluk

Klopp heeft prachtige woorden voor Mignolet: "Club Brugge heeft veel geluk"

05-08-2019 16:39 Laatste update: 16:52
20

Liverpool-trainer Jürgen Klopp maakte meerdere keren publiekelijk duidelijk dat hij Simon Mignolet heel graag aan boord wilde houden. Uiteindelijk werkte Liverpool mee aan een transfer naar Club Brugge. Klopp neemt op de website van Liverpool met het grootste respect afscheid van onze langenoot.

Klopp werkte drie jaar samen met Mignolet en spreekt met de hoogste waardering over zijn ex-pupil. "Als mij gevraagd zou worden om een lijst te maken van de meeste uitblinkende professionals waarmee ik gewerkt heb - in die ruim 30 jaar in het voetbal - komt Mignolet in aanmerking voor de bovenste plek", vertelt Klopp.

De Duitse succescoach heeft geen slecht woord over Mignolet. "Eerlijkgezegd wou ik hem niet kwijt. Waarom ook? Hij kan starten bij alle clubs uit de Premier League", aldus Klopp. Hij vervolgt: "Het respect dat hij afdwingt in onze kleedkamer is ongeëvenaard. Een uitstekende atleet, een uitstekende persoon en een keeper van internationale klasse", blijven de lovende woorden volgen.

Club Brugge
Liverpool gunde Mignolet echter na zijn trouwe dienst een terugkeer naar België. Volgens Klopp gaat Club Brugge héél lang genieten van Mignolet's kwaliteiten. "Club Brugge heeft heel veel geluk om hem te hebben. Gezien zijn vorm en kwaliteiten zou hij nog tien jaar voor hun kunnen spelen als beide partijen dat willen", doet hij een opvallend voorstel.

Afsluiten doet Klopp met een persoonlijke boodschap. "Ik zal altijd dankbaar zijn voor alles wat Simon voor mij en de staf heeft gedaan terwijl we hier zijn geweest en ik weet dat zijn teamgenoten hem ook zullen missen. Maar we zeggen vaarwel en veel geluk met een heleboel mooie herinneringen. We vertellen hem ook dat de beste zitplaatsen in het stadion beschikbaar zijn voor hem en zijn gezin op ieder moment dat ze in de toekomst terug willen komen naar Anfield."