Bom onder scheidsrechterscommissie? Horen dat er heel wat heibel is

Bom onder scheidsrechterscommissie? "Horen dat er heel wat heibel is"

29-07-2019 08:01
3

De voorbije maanden en jaren zijn er heel wat veranderingen doorgevoerd in de scheidsrechterscommissie. Zo werd onlangs afscheid genomen van scheidsrechtersbaas Johan Verbist en zwaaien nu andere namen de plak. Dat zorgt voor heibel, zo blijkt.

"We horen dat er heel wat heibel is binnen de scheidsrechterscommissie", zegt ex-scheidsrechter Serge Gumienny in Het Belang van Limburg. "Er zijn daar met Wouters, Ven de Velde en Goethals drie coaches aangeduid, terwijl alle verantwoordelijkheid in buitenlandse handen (David Elleray en Bertrand Layec) is gelegd", klinkt het.

Volgens Gumienny een foute beslissing. "Ik laat me vertellen dat die aangestelde coaches daar niet allemaal aan gaan meedoen. Ik vraag mij dus luidop af of de CEO van de KBVB goed heeft nagedacht over wat er met de Belgische arbitrage zal gebeuren wanneer de twee buitenlanders ons voetbal gaan verlaten. Zulke mannen blijven geen eeuwigheid, na maximum twee à drie jaar zijn die weg."

"Wie gaat dan hier de arbitrage leiden? Ik vind het jammer voor onze jonge arbitrage, want die worden in hun eigen land niet meer gecoacht en op basis van tv-beelden in het buitenland beoordeeld", aldus Gumienny.