Gent geeft overwinning uit handen tegen Charleroi, Bruno doet Buffalo's pijn

28-07-2019 19:42 Laatste update: 20:03
18

Sporting Charleroi en KAA Gent zijn aan het nieuwe seizoen begonnen met een draw. In de tweede helft bracht nieuwkomer en recordtransfer Michael Ngadeu-Ngadjui de bezoekers op voorsprong. Door een goal op een minuut van het einde van Massimo Bruno deelden de twee ploegen uiteindelijk de punten, 1-1.

Na de 6-3 zege tegen Viitorul Constanța in de voorrondes van de Europa League kon Gent met het nodige vertrouwen aan de aftrap verschijnen. Bij de Buffalo's verscheen nieuwkomer en recordaankoop Ngadeu-Ngadjui voor het eerst aan de aftrap. Karim Belhocine liet met Modou Diagne één nieuwkomer starten.

Voor de match stalen de fans van Charleroi de show. De aanhang van de Zebra's nam Mehdi Bayat op de korrel. De voorzitter werd onder mee verweten een mooiprater te zijn. In de eerste helft zorgden Nurio en Bruno voor het nodige gevaar, maar scoren lukte niet. Het grootste gevaar was evenwel aan de andere kant te noteren. Dejaegere legde perfect terug tot bij Yaremchuk, maar het vizier van de Oekraïner stond niet op scherp.

In het begin van de tweede helft dacht Gent aan een doelpunt, maar een treffer van Kubo werd afgekeurd voor buitenspel. De VAR gaf de scheidsrechter gelijk. In de 56e minuut mocht Gent dan toch vieren. Penneteau zag er bij een corner niet goed uit en Ngadeu zette Gent op voorsprong.

De Buffalo's leken met de zege aan de haal te gaan, maar in de voorlaatste minuut zette Henen zich goed door. Hij legde perfect af tot bij Bruno en die bracht in één tijd Charleroi weer langszij. Zo deelden beide ploegen op de openingsspeeldag de punten.