Kompany start met een deceptie: KV Oostende smeert Anderlecht nederlaag aan

Kompany start met een deceptie: KV Oostende smeert Anderlecht nederlaag aan

28-07-2019 16:23 Laatste update: 16:30
135

Vincent Kompany besefte bij zijn aanstelling maar al te goed dat hij als speler/trainer aan een loodzware klus bij Anderlecht begon. De eerste match in zijn tijdperk heeft dat nog maar eens bevestigd. Zijn rentree in het Anderlecht-shirt liep uit op een grote domper. KV Oostende trekt met de volle buit terug richting kust: 1-2.

Michel Vlap was naast Vincent Kompany de enige zomerversterking in de basiself en had nauwelijks tien minuten nodig om het publiek zijn naam te doen scanderen. De Nederlander krulde een afgeslagen bal op fraaie wijze in de verre hoek. Een fijne binnenkomer. Vlap dacht nog binnen het kwartier voor de tweede keer te mogen juichen, maar de 2-0 werd vanwege buitenspel terecht afgekeurd.

Na een goede start werd het in minuut 18 toch even stil in het Lotto Park. Ronald Vargas deed zijn oude werkgever pijn door op aangeven van Robbie D'Haese beheerst Thomas Didillon te verschalken. In het restant van een vermakelijke eerste helft vielen er aan beide kanten nog mogelijkheden te noteren. Pieter Gerkens zette William Dutoit tot twee keer toe aan het werk, terwijl Didillon met een sterke save een tweede treffer van Vargas voorkwam. Het bleef zodoende bij 1-1.

Tijdens de tweede helft was Anderlecht meer zoekende en kwam het moeilijker tot kansen. Aan het uur maakte Samir Nasri zijn opwachting om de wedstrijd open te breken. KV Oostende bleef de zaken echter goed op orde hebben. Francis Amuzu testte nog wel de vuisten van Dutoit, maar net toen RSCA zich leek op te richten, sloegen de bezoekers hard toe via twee invallers hard toe. De assist kwam van Indy Boonen, de koele afronding van Fashion Sakala.

In de slotfase liepen de batterijen leeg bij Anderlecht. Het was Vincent Kompany zelf die nog het dichtste bij de gelijkmaker kwam. Kompany had de pech dat zijn krachtige kopbal voor de lijn werd gekeerd door Brecht Capon. Nadien kwam de verrassende zege van Oostende niet meer in gevaar.