Oefenmatchen 21 juli: Standard wint, Genk verliest, klinkende zege KV Oostende

Oefenmatchen 21 juli: Standard wint, Genk verliest, klinkende zege KV Oostende

21-07-2019 15:00 Laatste update: 19:50
2

De Belgische eersteklassers zijn bezig aan hun voorbereiding om het seizoen 2019 – 2020. Daar horen de nodige oefenwedstrijden bij. VoetbalPrimeur.be brengt je elke dag een overzicht van de oefenmatchen, de opstellingen, de resultaten en de nodige wedstrijdverslagen.

Het zijn de laatste loodjes in de voorbereiding. Standard hoopt tegen het Franse OGC Nice een positief gevoel te vinden, nadat het de voorbije drie oefenduels niet wist te winnen.

Opvallend genoeg komt ook Racing Genk in actie. Een dag na de gewonnen Supercup tegen KV Mechelen (3-0) staat een duel tegen Westerlo gepland. Genk zal logischerwijs aantreden met de tweede keus. Ook KV Oostende speelt voor de tweede dag op rij, maar de Kustboys maakten zaterdag niet de negentig minuut vol. Vanwege hevige regenval, donder en bliksen werd hun match tegen het Nederlandse AZ Alkmaar na 55 minuten gestaakt.

Overzicht oefenprogramma zondag 21 juli:
15u: Standard – Olympique Nice (Fra) 2-1
16u: KVC Westerlo – Racing Genk 2-1

18u: KV Oostende – Panachaiki (Gri) 4-1
KV Oostende sloot de dag af tegen de Griekse tweedeklasser Panachaiki. Het werd een klinkende zege: 4-1. KVO stond binnen het kwartier met 2-0 voor dankzij treffers van Nicolas Rajsel en Robbie D'Haese. Halverwege de eerste helft bracht Panachaiki de spanning wel terug. Kort na rust bracht Emmanuel Banda het verschil terug op twee goals. In de slotfase bepaalde een own-goal de eindstand.