Wijzigt KV Mechelen stamnummer én naam om licentie voor 2020-2021 te krijgen?

Wijzigt KV Mechelen stamnummer én naam om licentie voor 2020-2021 te krijgen?

Gepubliceerd: vrijdag 19 juli 2019 om 07:15vr 19-07-2019 om 07:15

KV Mechelen mag komend seizoen dan wel aantreden in 1A, toch dreigt het haar licentie voor het seizoen 2020-2021 kwijt te spelen. Al kan Malinwa er volgens Het Nieuwsblad zelf voor zorgen dat het de dans ontspringt.

Zo kan Mechelen haar statuten of hun eigendomsstructuur zo aanpassen dat er geen veroordeelde bestuurders meer betrokken zijn. In dat opzicht is Malinwa al goed op weg, want zowel Olivier Somers als Stefaan Vanroy namen afscheid van de club. Eerder trokken ook Johan Timmermans en Thierry Steemans zich al terug.

Indien Mechelen toch geen licentie toegewezen krijgt, maakt Malinwa wel kans voor het BAS. 'Na de degradatie in 2018 viel het zelf de licentie van ­Moeskroen aan - zonder succes. Ook Moeskroen wijzigde de eigendomsstructuur om aan een veroordeling te ontkomen', aldus de krant.

Nieuwe naam
Eén verschil, KV Mechelen werd als club ook veroordeeld voor matchfixing. Indien het dan een licentieweigering wil vermijden, moet het in theorie een naamsverandering ondergaan. Ook het stamnummer afstaan hoort daarbij.

Poll

Zou jij de licentie van Mechelen afnemen?

(632 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws