Na vertrek bij VTM haalt presentator Tom Coninx hard uit

Na vertrek bij VTM haalt presentator Tom Coninx hard uit

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 21:19do 18-07-2019 om 21:19

Tom Coninx was heel lang het gezicht van voetbalprogramma's zoals Stadion en de Champions League op VTM. Een jaar geleden moest hij echter plots vertrekken. Coninx legt nu ook uit waarom.

"Het was een financiële kwestie", klinkt het bij HUMO. "Toen VTM het voetbalcontract en een deel van de Champions League kwijtraakte, dacht ik meteen: dat gaat hier niet lang meer duren. Dan gaan ze natuurlijk na wie er het duurste is. Zo is dat nu eenmaal. Nu, ik was niet blij met hoe alles verlopen is."

Hij is dan ook niet tevreden met zijn gedwongen afscheid. "Ik heb zeven jaar bij VTM gewerkt, heb er meer dan duizend live-uitzendingen gepresenteerd, ik had wel een bedankje verwacht. Maar de bazen waren er bezig met politieke spelletjes en power trips", zegt Coninx.

"Toen ik voelde dat ze me probeerden te manipuleren, wilde ik hun spelletje niet meespelen. Niemands meester en niemands knecht, dat is hoe ik ben. Op zulke momenten merk je wel hoe oppervlakkig de wereld van de sportjournalistiek is", aldus de presentator.

Lees meer over: Jupiler Pro League

Poll

Mis je Coninx op de Belgische TV?

(678 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws