Sporting Lokeren dient schadeclaim in: De bond heeft er een zootje van gemaakt

Sporting Lokeren dient schadeclaim in: "De bond heeft er een zootje van gemaakt"

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 23:06wo 17-07-2019 om 23:06

Sporting Lokeren heeft zich neergelegd bij de degradatie naar 1B. In tegenstelling tot Beerschot berust het in de uitspraak. De Waaslanders gaan wel een schadeclaim indienen.

Dat verklaarde clubadvocaat Walter Van Steenbrugge aan het persagentschap Belga. "Ik vind dit een kaakslag voor het voetbal en de supporter. Door deze uitspraak is het absoluut mogelijk op het einde van het seizoen, wanneer de belangen het grootste zijn, te frauderen", aldus Van Steenbrugge. "Zolang het niet voor 15 juni van het seizoen ontdekt is, wordt het toch met de mantel der liefde toegedekt."

"Als je de boel op die manier belazerd hebt, moeten daar sancties tegenover staan. En niet alleen voor de bestuurders die het gedaan hebben. Dat is hier niet gebeurd in het geval van Waasland-Beveren. Wel bij KV Mechelen, maar zij komen er vanaf met een kleine bestraffing waar men nauwelijks impact van zal voelen."

Schadeclaim
Van Steenbrugge zal geen procedures meer instellen tegen de uitspraak, maar gaat wel een schadeclaim indienen voor Lokeren. "We berusten in ons lot van 1B. Ik ga niet procederen om te procederen, dat is zinloos. Je moet rechters niet bestoken met procedures waarvan je op voorhand weet dat je ze gaat verliezen", besluit de advocaat van Lokeren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws