OFFICIEEL: Anderlecht stuurt speler naar Spaanse tweedeklasser

OFFICIEEL: Anderlecht stuurt speler naar Spaanse tweedeklasser

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 18:17ma 15-07-2019 om 18:17

Laatste update: woensdag 17 juli 2019 om 17:34wo 17-07-2019 om 17:34

Anderlecht heeft nog tot en met 2 september de tijd om van overbodige krachten af te geraken. De Brusselaars hebben voor Aristote Nkaka alvast een oplossing gevonden. Nieuwkomer Nkaka wordt zonder één minuut speeltijd doorgestuurd naar het Spaanse Almeria.

La Dernière Heure schrijft dat het gaat om een uitleenbeurt. Naar verluidt verkoos Nkaka de tweedeklasser boven clubs uit Turkije en de Jupiler Pro League. Almeria speelde in 2014/15 nog in de Primera Division, maar is sindsdien weggezakt. Het voorbije seizoen kwam Almeria niet verder dan de tiende plaats op het tweede niveau.

Vanaf het eerste moment dat Nkaka werd aangekondigd bij Anderlecht, deed deze transfer de wenkbrauwen fronsen. De deal was echter nog een nalatenschap van voormalige sportief directeur Luc Devroe, die na Knowledge Musona en Antonio Milic ook Nkaka overhevelde van KV Oostende. Aangezien Nkaka daar geen vaste basisplaats had, namen de twijfels alsmaar toe.

Nkaka sloot tijdens de voorbereiding nog wel bij Anderlecht aan, maar als snel werd duidelijk dat onder Vincent Kompany totaal niet in aanmerking kwam voor speeltijd. Er werd naar een oplossing gezocht om ruimte te maken in het salarisbudget. Almeria biedt nu voor beide partijen aankomst.

Update 16/07, 07.30: Anderlecht leent Nkaka uit aan Almeria, maar zij waren niet de enige gegadigde, aldus Het Nieuwsblad. Ook clubs uit Turkije, maar eveneens uit de Belgische competitie dachten aan hem.

Update 17/07, 17.34: Aristote Nkaka is officieel vertrokken naar Spaanse tweedeklasser Almeria. Dat laat RSC Anderlecht op zijn officiële kanalen weten. Hij wordt voor één seizoen verhuurd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws