Voetbalbond maakt werk van nieuw bondsreglement na verrassende uitspraak

Voetbalbond maakt werk van nieuw bondsreglement na verrassende uitspraak

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 23:50wo 10-07-2019 om 23:50

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is al maanden bezig met het herzien van zijn reglement en hoopt eerstdaags te landen. Dat verklaarde woordvoerder Pierre Cornez woensdag volgens Het Nieuwsblad. Onder meer Beerschot en Lokeren hadden geklaagd over het verouderde bondsreglement.

Het Belgisch Arbitragehof van de Sport (BAS) houdt er in zijn tussentijdse beslissing- die KV Mechelen en Waasland-Beveren vrijspreekt van de degradatie naar 1B, een andere interpretatie van een bondsartikel op na dan de Geschillencommissie Hoger Beroep - nochtans een tuchtcommissie van de bond zelf. Onbegrijpelijk, vinden Lokeren en Beerschot.

Peter Bossaert, CEO van de KBVB, is zich al een tijdje bewust van het probleem. Zijn eerste prioriteit was dan ook om het verouderde bondsreglement aan te pakken. In november 2018 al werd een werkgroep onder leiding van professor sportrecht Frank Hendrickx aangesteld om de regels, en dan vooral die rond de disciplinaire procedures, te moderniseren. Initieel zou de update in mei rond zijn, maar twee maanden later is professor Hendrickx nog steeds niet rond.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws