Beerschot-Wilrijk kan verdict van BAS niet geloven: 'Stel de competitie uit'

Beerschot-Wilrijk kan verdict van BAS niet geloven: 'Stel de competitie uit'

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 18:30wo 10-07-2019 om 18:30

Laatste update: woensdag 10 juli 2019 om 18:38wo 10-07-2019 om 18:38

Ook bij Beerschot-Wilrijk werd het verdict van het BAS heel slecht onthaald. KV Mechelen blijft in 1A, waardoor Beerschot Wilrijk opnieuw in 1B moet aantreden. Daar leggen de Antwerpenaars zich niet bij neer.

Ondervoorzitter Walter Damen maakt dat duidelijk. "We beraden ons over juridische stappen, maar vragen de bond nu al om de competitie uit te stellen zodat ook Beerschot in 1A kan aantreden. Want dit is oneerlijk", zo laat hij weten bij Het Laatste Nieuws.

Damen geeft aan dat Beerschot recht heeft op 1A. "We vragen dat de Bond en de Pro League op korte termijn haar verantwoordelijkheid opneemt. Zowel de bondsprocureur als de Geschillencommissie achten de poging tot matchfixing bewezen. Beerschot vraagt nu dat eerlijke ploegen niet worden afgestraft en hoopt dat de competitie uitgesteld kan worden zodat wij ook in 1A kunnen aantreden. Dat zou alleen maar eerlijk en rechtvaardig zijn."

Financieel is dit ook een tegenvaller, maar dat valt volgens Damen nog mee. "Indien het toch 1B wordt, zal dit geen financieel rampjaar zijn en dan gaan we er weer voor. We bouwen verder. Onze twee investeerders blijven sowieso aan boord, de ploeg is al versterkt met 1A-waardige spelers. Wij zitten hier niet als geslagen honden. We hebben met 7.000 abonnees ook absolute luxe."

Poll

Moet Beerschot ook in 1A spelen?

(1917 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws