Lokeren houdt het er niet bij na uitspraak BAS: ‘Ook in 1A of schadeclaim’

Lokeren houdt het er niet bij na uitspraak BAS: ‘Ook in 1A of schadeclaim’

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 16:44wo 10-07-2019 om 16:44

Sporting Lokeren legt zich niet zomaar neer bij de uitspraak van het BAS. Tegenover Het Nieuwsblad laat advocaat van de club Walter Van Steenbrugge weten dat Lokeren nog verdere stappen zal nemen.

Van Steenbrugge wijst met de vinger naar de voetbalbond. “De voetbalbond is verantwoordelijk dat massieve fraude niet wordt bestraft”, begint de advocaat van Lokeren zijn betoog. “Dit is een absoluut dieptepunt voor het Belgisch voetbal, het is hallucinant en apocalyptisch. Ik kan me moeilijk voorstellen dat de tuchtinstanties van de UEFA dit gaan aanvaarden.”

“Als je het dossier hebt gelezen, is het onbegrijpelijk dat men hier zonder sancties mee wegkomt”, gaat Van Steenbrugge door. “Ik denk dat dit zelfs in de meest onderontwikkelde landen onmogelijk is. Ik ben ervan overtuigd dat de UEFA hard zal toeslaan. Wat men zegt, is dat de KBVB te laat was met haar sanctie. Dus je mag foefelen, zolang het niet voor 15 juni uitkomt.”

“Met deze interpretatie van het BAS heeft de verjaringstermijn van acht jaar voor matchfixing geen doel. Dit is niet wat de regelgever bedoeld heeft. Onze zaak, de zaak van Lokeren, is zo niet eens ten grond behandeld. Ik heb een mandaat van Lokeren om de KBVB in gebreke te stellen en vanavond nog zal ik contact opnemen met de UEFA. Het kan niet dat Lokeren degradeert ten koste van valsspelers.”

Verdere stappen
Van Steenbrugge doet verder ook zware uitspraken. “Dit is een kaakslag voor de voetballiefhebber. Ieder geloof in een faire competitie is nu weg. De mensen van het BAS hebben het Belgisch voetbal geen dienst bewezen. De KBVB heeft nu een probleem, want wij gaan niet accepteren dat we miljoenen verliezen door een gebrekkig reglement.”

Lokeren gaat aldus nog verdere stappen ondernemen. “We gaan rechtsherstel vragen aan de KBVB, want de Voetbalbond is ervoor verantwoordelijk dat massieve fraude niet wordt bestraft. We gaan vragen dat ze een formule uitwerken zodat we niet moeten zakken, anders zullen wij een schadeclaim eisen tegen de KBVB", besluit van Steenbrugge.

Poll

Heeft Van Steenbrugge hier gelijk?

(367 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws