UPDATE: Atalanta bevestigt interesse in Genk-middenvelder Malinovskyi

UPDATE: Atalanta bevestigt interesse in Genk-middenvelder Malinovskyi

Gepubliceerd: zaterdag 6 juli 2019 om 10:00za 06-07-2019 om 10:00

Laatste update: zaterdag 13 juli 2019 om 22:01za 13-07-2019 om 22:01

Ruslan Malinovskyi zal KRC Genk zo goed als zeker verlaten. Dimitri De Condé bevestigde in Het Laatste Nieuws dat de Oekraïner wellicht op weg is naar de Serie A.

Na een onderhoud werd al snel duidelijk dat Malinovskyi geen plannen meer heeft bij Genk. "In dat gesprek heeft Ruslan aangegeven dat hij graag naar Italië wil", legt De Condé uit. "Er is ook interesse vanuit Engeland, maar Ruslan verkiest een overstap naar de Serie A."

Italiaans bod
Eerst werd Atalanta genoemd, maar de laatste dagen is het vooral Sampdoria die aanklopt bij Genk. "Zij zijn deze week hier geweest om te onderhandelen en hebben een respectabel bod neergelegd. Wij hebben een tegenbod geformuleerd en zij hebben bedenktijd gevraagd", aldus De Condé.

Het tegenbod van Genk zou naar verluidt twaalf tot dertien miljoen euro bedragen, maar dat bedrag wil Sampdoria wellicht niet spenderen. Dat is althans wat voorzitter Massimo Ferrero vertelt tegenover Sampnews24.

Kwestie van tijd
De vraag is niet of, maar wanneer Genk afscheid neemt van Malinovskyi. "Kijk, als een club Malinovskyi echt wil hebben, kan het heel snel gaan. De kans dat hij vertrekt, is reëel", besluit de sportief directeur  van de landskampioen.

Update 12/07, 18.27: Italiaanse bronnen denken te weten dat weinig nog een transfer van Ruslan Malinovskyi naar de Serie A in de weg staat. Zeker nu Ianis Hagi vrijdag is gepresenteerd bij de Belgische landskampioen. Overigens lijkt niet Sampdoria maar toch Atalanta Bergamo met Malinovskyi in de haal te gaan. Er zou een akkoord van 15 miljoen euro in de maak zijn, claimt L'Eco di Bergamo.

Update 13/07, 16.30: De fans van KRC Genk gaan Malinovskyi niet meer kunnen bewonderen in het shirt van hun favoriete club. De Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio meldt immers dat de transfer van Malinovskyi naar Atalanta Bergamo rond is. Het is nog heel even wachten op een officieel statement van de clubs, maar dat is slechts een kwestie van tijd. 

Update 13/04, 22.01u: Tegenover Tuttomercatoweb bevestigde Atalanta-voorzitter Antonio Percassi alvast dat zijn ploeg interesse toont in Malinovskyi. Van een akkoord wilde hij nog niet spreken. "Hij is één van de opties op de transfermarkt", klonk het.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Moet Genk de prijs laten zakken?

Ja, 13 miljoen is te veel
9%
Nee, ze hebben groot gelijk
91%
(1203 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws