Mazzu staat voor zware beslissing bij Genk: 'Kandidaat-aanvoerder voor ogen'

Mazzu staat voor zware beslissing bij Genk: 'Kandidaat-aanvoerder voor ogen'

Gepubliceerd: woensdag 3 juli 2019 om 15:30wo 03-07-2019 om 15:30

Net voor de start van de Play-Offs zag KRC Genk met Alejandro Pozuelo haar kapitein vertrekken. Die taak werd overgenomen door Leandro Trossard, die inmiddels ook is vertrokken. Felice Mazzu moet daardoor op zoek naar een nieuwe kapitein.

De trainer dacht onder andere aan Ruslan Malinovskyi, maar die lijkt te azen op een transfers. Ook sterkhouders zoals Sander Berge en Aly Samatta zijn niet meteen een optie, aangezien die ook op vertrekken staan. Mazzu heeft naar verluidt wel een vervanger voor Trossard gevonden.

Volgens Sport/Voetbalmagazine is Sébastien Dewaest dé kandidaat om de nieuwe kapitein te worden. Onder Philippe Clement werd hij een sterkhouder, wat hem ook een contractverlenging opleverde. Dat kan hij nu nog extra beloond zien worden met de kapiteinsband.

Dewaest mocht die kapiteinsband in de oefenwedstrijd tegen Eendracht Termien al dragen, al deden de internationals van Genk toen nog niet mee. Dewaest is overigens niet de enige kandidaat, want ook de naam van Dany Vukovic doet de ronde.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie moet de nieuwe aanvoerder van Genk worden?

(640 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws